Advies of afspraak?
Bel 071-8885905 of mail ons

telefoon icoon email icoon

search

Voor al je vragen over arbeidsrecht.

Arbeidsovereenkomst

Als je in dienst bent bij een werkgever heb je een arbeidsovereenkomst. Wat is zo’n arbeidsovereenkomst dan eigenlijk? Op deze pagina wordt de arbeidsovereenkomst in het algemeen uitgelegd. Er zijn echter verschillende soorten arbeidsovereenkomsten. Jij hebt misschien wel een ‘vast contract’. Dit is een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Als je in loondienst bent met een tijdelijk contract, dan zit er een einddatum op jouw contract. Dit is een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd.

Daarnaast zijn er nog twee speciale overeenkomsten. Strikt gezien is een ZZP overeenkomst geen arbeidsovereenkomst, maar een overeenkomst van opdracht. Dit werkt net weer even wat anders dan een arbeidsovereenkomst. De laatste overeenkomst, de oproepovereenkomst, is een bekende overeenkomst voor jongeren. Veel scholieren en studenten werken in loondienst aan de hand van een oproepovereenkomst. Voor meer informatie over deze vier overeenkomsten specifiek, kan je via het menu daar deze pagina’s navigeren.

Wet invoering minimumuurloon

query_builder Leestijd 4 min

Op 1 januari 2024 is het wettelijk minimumuurloon ingevoerd. Dit brengt ingrijpende veranderingen met zich mee voor werkgevers en werknemers….

Lees meer
Laat je VSO + transitievergoeding gratis controleren & berekenen.
Gratis VSO Controleren?