Advies of afspraak?
Bel 071-8885905 of mail ons

telefoon icoon email icoon

search

Wij controleren en berekenen gratis je ontslagvergoeding

Waarom is het handig om je ontslagvergoeding te laten controleren?

De ontslagvergoeding, ook wel een transitievergoeding genoemd, is het brutobedrag dat je van je werkgever ontvangt wanneer je wordt ontslagen. De ontslagvergoeding kan voor verschillende doelen worden ingezet, hier mag je zelf in kiezen. Het doel van de ontslagvergoeding is de transitie van werk naar werk te vergemakkelijken. De hoogte van de ontslagvergoeding is wettelijk bepaald. Wanneer je wordt ontslagen door middel van een vaststellingsovereenkomst, kortweg VSO, is de werkgever niet verplicht om een ontslagvergoeding te betalen. Het is altijd verstandig om de situatie voor te leggen aan een specialist. Er zijn namelijk veel situaties denkbaar waarin er te onderhandelen valt over een beëindigingsvergoeding. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het initiatief van de VSO bij de werkgever ligt. Denk hierbij aan een reorganisatie in het bedrijf van de werkgever.

Meteen antwoord op al je vragen?

Rosalia weet raad.

Wat is onze werkwijze?

Voordat je een vaststellingsovereenkomst ondertekent, is het handig als je weet wat je rechten zijn. De transitievergoeding is hier een belangrijk onderdeel van. Wij helpen je bij het controleren van de VSO en de berekening van de ontslagvergoeding waar je recht op hebt. Daarna moet er met je werkgever onderhandeld worden. Wij gaan altijd voor het maximaal haalbare resultaat voor jou als werknemer. Aan het einde van de onderhandelingen verwerken we de uitkomsten in de (aangepaste) vaststellingsovereenkomst en kan er getekend worden. Goed om te weten: vaak worden de kosten voor onze diensten door je werkgever vergoed. In een goede vaststellingsovereenkomst staat namelijk dat jij, de werknemer, de overeenkomst moet laten controleren door een jurist. Het is ook in het belang van de werkgever dat jij weet waar je voor tekent.

IMG_2074

Tim Zuidgeest

Wessel Juristen heeft ons geweldig geholpen bij het inrichten van onze nieuwe structuur van het bedrijf. (Voor de fiscus). Vooral fijn dat ze ook bij m'n extra vragen rustig de tijd namen! Raad ze zeker aan!

man-anoniem-400x400

Andre S

Dank je wel Rosalia, fantastisch werk verricht, werkgevers zullen zich dienen te realiseren dat ze een loon opschorting niet zo maar plots kunnen veranderen in een loon inhouding 🙂 En oja, niet geheel onbelangrijk, de werkgever was geschrokken van je brief, haha 😉

Sebastiaan

Sebastiaan Vlaming

Snel en doelgericht!

Waarom Wessel?

Vandaag advies!

Vandaag nog weten waar je aan toe bent? Neem contact op en onze juristen geven je dezelfde dag advies. Het is vaak niet eens nodig om bij ons op kantoor langs te komen (al ben je natuurlijk altijd welkom).

WW-Proof

Onze experts zorgen ervoor jouw vaststellingsovereenkomst juridisch goed in elkaar zit, zodat het UWV een WW-uitkering zal toekennen. Kortom: altijd WW-proof.

Fijne mensen en goede onderhandelingspartners. De juristen bij Wessel zijn AWESOME, en kunnen ook nog goed onderhandelen.

Experts in ons vakgebied

De juristen bij Wessel zijn gespecialiseerd in arbeidsrecht. Of het nu gaat om procederen, het verstrekken van advies of het controleren van een vaststellingsovereenkomst: bij ons ben je aan het juiste adres.

Laat nu je ontslagvergoeding controleren of stel je vraag.

Vul dit formulier in en stuur als het even kan gelijk je vaststellingsovereenkomst mee, dan nemen we direct contact met je op. Dit is kosteloos. Tijdens het gesprek informeren we je over onze werkwijze.

  (niet verplicht)

  Je vraag aan ons

  Deze website is beschermd door reCAPTCHA en de volgende Google voorwaarden zijn van toepassing: Privacy Policy en Terms of Service.

  Ons team van (super)helden

  Sieger Suurbier
  Sieger Suurbier
  Jurist
  Ondernemingsrecht
  Internationale uitbreiding
  Rosalia Groen
  Rosalia Groen
  Jurist
  Arbeidsrecht
  Pam de Clerck
  Pam de Clerck
  Jurist
  Ondernemingsrecht
  Annelies Noort
  Annelies Noort
  Jurist
  Arbeidsrecht
  James Holthuis
  James Holthuis
  Jurist
  Ondernemingsrecht
  Diana Balaydin
  Diana Balaydin
  Jurist
  Arbeidsrecht

  Klanten die wij hebben geholpen

  Laat je VSO + transitievergoeding gratis controleren & berekenen.
  Gratis VSO Controleren?