Advies of afspraak?
Bel 071-8885905 of mail ons

telefoon icoon email icoon

search

Een modelbrief om je werknemer correct te ontslaan

query_builder Leestijd 2 min

Het is nooit leuk, maar in sommige gevallen moet het helaas wel gebeuren. Het ontslag van een werknemer. Hieronder kunt u een modelbrief vinden om te gebruiken als u uw werknemer wil ontslaan. Let op: u dient een geldige reden voor ontslag te hebben. Daarbij is in veel gevallen toestemming van het UWV nodig of een procedure bij de rechtbank om het ontslag goed te laten keuren. Het ontslag kan tevens via een vaststellingsovereenkomst worden vastgelegd. 

🡪 Hulp nodig bij het opstellen of laten nakijken van een vaststellingsovereenkomst? Wessel helpt! 

Onderstaande brief leent zich bijvoorbeeld uitstekend voor de situatie waarin het bepaalde contract van een werknemer afloopt, en u als werkgever wenst deze niet te verlengen. 

Voorbeeldbrief

Onderwerp: Bevestiging van Ontslag

Geachte [Naam werknemer],

Hierbij willen wij u officieel op de hoogte stellen van ons besluit om uw arbeidsovereenkomst te beëindigen. Na zorgvuldige overweging en evaluatie van verschillende factoren, waaronder [eventuele redenen voor het ontslag, zoals bedrijfsherstructurering, prestaties, etc.], hebben wij besloten dat het beëindigen van uw dienstverband noodzakelijk is.

Het spijt ons u te moeten mededelen dat uw laatste werkdag bij ons zal zijn op [datum], conform de opzegtermijn zoals vastgelegd in uw arbeidsovereenkomst. U zult gedurende deze periode nog steeds recht hebben op uw reguliere salaris en eventuele andere overeengekomen voordelen.

Gelieve op [datum laatste werkdag] alle bedrijfseigendommen in te leveren, waaronder [specifieke items, zoals sleutels, bedrijfslaptop, etc.]. Tevens zullen wij zorgen voor de afhandeling van eventuele resterende zaken, zoals uitbetaling van vakantiedagen en het overdragen van lopende projecten.

Wij willen u bedanken voor uw toewijding en inzet tijdens uw dienstverband bij ons bedrijf. We waarderen uw bijdrage en wensen u succes in uw toekomstige ondernemingen.

Indien u verdere vragen heeft of ondersteuning nodig heeft tijdens deze overgangsperiode, staan wij tot uw beschikking.

Met vriendelijke groet,

[Uw naam] 

[Uw functie/titel] 

[Uw contactgegevens]

Laat je VSO + transitievergoeding gratis controleren & berekenen.
Gratis VSO Controleren?